Ingrediente:
Aluat (pentru forma rotundă cu diametrul de 28 cm): 200 g făină, 1/2 linguriţă sare, 60 g unt, 150 g quark
Umplutură: 5-6 piersici mari, 50g nuci sau migdale măcinate
Cremă: 1 ou, 400 ml quark sau brânză de vaci cremoasă şi nesărată, 3 linguri de miere
- Se încinge cuptorul la 200 °C. Preparaţi aluatul şi puneţi-l în formă rotundă cu unt. Presăraţi nucile măcinate pe aluat.
- Tăiaţi piersicile în felii fine şi lăsaţi să se scurgă zeama din ele. Se aranjează feliile în formă circulară. Puneţi în cuptor la 200 °C timp de 10 minute.
- Amestecaţi oul cu mierea şi quarkul şi adăugaţi crema deasupra piersicilor. Se lasă încă aproximativ 30 de minute la 200°C în cuptor.
Piersicile pot fi înlocuite cu caise, prune dulci sau mere.
Reclame
Lasă un răspuns